Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                Adam Lambert

Név: Adam Mitchel Lambert

Született: 1982. január 29. Indianapolis,USA

Foglalkozása: énekes,dalszerző és színész

Horoszkópja: vízöntő

Kinézet: 185 cm magas,eredeti hajszíne vörös (most pedig fekete ),szemszíne kékes szürke

 

Biográfia:

Adam Lambert amerikai származású énekes, dalszerzõ és színész. 1982. január 29-én született Indianapolisban, Indiana államban. San Diegoban, Kalifornia államban nõtt fel. Jelenleg Los Angelesben él. A Rolling Stone magazinban nemrég megerõsítette, valóban meleg. Azt mondta, azért nem jelentette ki korábban, mert mindig is nyitott volt, mindig felvállalta önmagát.

A 28 éves énekes már 1992 óta szerepelt televízióban, illetve különbözõ musicalekben, az igazi áttörést az American Idol nyolcadik évada hozta meg számára 2009-ben. A srác elsõ meghallgatásán a Queen Bohemian Raphsody címû dalát énekelte, mellyel azonnal belopta magát a zsûri és közönség szívébe. A mûsor során olyan dalokat énekelt, mint Michael Jackson klasszikusa, a Black & White vagy a Mad World a Tears And Fears-tõl, utóbbi elõadása után, egyébként még a végletekig kegyetlen és kritikus Simon Cowell is ovációban tört ki. Ám mindez kevés volt, csak másodikként végzett a döntõben.

A veszteség azonban nem törte le Lambertet, már csak azért sem, mert több kiadó is szerzõdtetni akarta. Végül az RCA Recordsnál kötött ki, ahol olyan nagy nevekkel kezdett el dolgozni debütáló albumán, mint Max Martin, Linda Perry, Ryan Tedder vagy épp Pink.

November 23-án pedig a boltok polcára került elsõ albuma, a For Your Entertainment. A kérdéses lemezen 14 szám található, melyek egytõl egyig olyan extravagánsak, mint az elõadójuk. Lambert Idol utáni egyik elsõ dala a 2012-nek a fõcímdala volt. Szeretne a jövõben együtt dolgozni Slash-sel. A Queen gitárosa, Brian May egy interjúban azt nyilatkozta, szívesen dolgozna Lamberttel, s Lambert is hasonlóképp nyilatkozott a Queenrõl. Gene Simmons, a KISS frontembere is szívesen lépne fel Lamberttel.